Cum alegi un azil de batrani?

Cum alegi un azil de batrani?

Un azil de bătrâni, cunoscut și ca o unitate de îngrijire medicală calificată, oferă o gamă largă de servicii de sănătate și îngrijire personală.

Aceste servicii includ de obicei îngrijire medicală, supraveghere 24 de ore pe zi, trei mese pe zi și asistență pentru activitățile de zi cu zi. Sunt disponibile și servicii de reabilitare, cum ar fi terapia fizică, ocupațională și logopedie.

Unii oameni stau într-un azil de bătrâni pentru o perioadă scurtă de timp după ce sunt în spital. După ce își revin, pleacă acasă. Cu toate acestea, majoritatea rezidenților azilului de bătrâni locuiesc acolo permanent, deoarece au afecțiuni fizice sau mentale care necesită îngrijire și supraveghere constantă.

Dacă trebuie să mergeți la un azil de bătrâni după o ședere în spital, trebuie sa aveti in vedere ca aveti nevoie de un camin de batrani unde se ofera servicii de ingirjire medicala si recuperare.

Luați în considerare ce doriți. Ce este important pentru tine – îngrijirea medicală, mesele, kinetoterapie, o legătură religioasă, îngrijirea în hospice sau unitățile de îngrijire specială pentru pacienții cu demență? Vrei un loc aproape de familie și prieteni, astfel încât aceștia să poată vizita cu ușurință?

Vorbește cu prietenii și familia. Discutați cu prietenii, rudele, asistenții sociali și grupurile religioase pentru a afla ce locuri sugerează. Verificați cu furnizorii de asistență medicală despre care case de bătrâni consideră că oferă îngrijire bună.

Sunați diferite case de bătrâni. Luați legătura cu fiecare loc de pe lista dvs. Pune întrebări despre câți oameni locuiesc acolo și cât costă. Aflați despre listele de așteptare.

Vizitați caminele.

La fata locului puteti verifica urmatoarele:

  • Acces cu handicap
  • Locuitori care arată bine îngrijiți
  • Interacțiune caldă între personal și rezidenți
  • Vizitarea azilelor de bătrâni în perioada COVID-19
  • Vorbiti cu locuitorii, intrebatii daca sunt multumiti de servicii
  • Vedeti camerele, daca va sunt pe plac si va simtiti comod

Pune întrebări în timpul vizitei tale. Nu vă fie frică să puneți întrebări. De exemplu, cereți personalului să explice orice miros puternic. Mirosurile neplăcute ar putea indica o problemă. Poate doriți să aflați cât timp au lucrat directorul și șefii departamentelor de îngrijire medicală, alimentație și servicii sociale la azilul de bătrâni. Dacă membrii cheie ai personalului se schimbă des, asta ar putea însemna că este ceva în neregulă.

Faceți o a doua vizită fără a suna înainte. Încercați o altă zi a săptămânii sau o altă oră a zilei, astfel încât să vă întâlniți cu alți membri ai personalului și să vedeți diferite activități. Treceți la ora mesei. Sala de mese este atractivă și curată? Mâncarea arată tentantă?

Citiți cu atenție contractul dvs. Odată ce ați selectat un azil de bătrâni, citiți cu atenție contractul. Întrebați regizorul sau directorul asistent despre orice nu înțelegeți. Cereți unui bun prieten sau membru al familiei să citească contractul înainte de a-l semna.

Vrei sa faci o vizita la Seniore? Programeaza o vizita!